Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

πέντε λόγοι που θα πείσουν τον εργοδότη μου ότι μπορώ να φύγω μια ώρα νωρίτερα!!

Έχει κολλήσει το ρολόι στις 15:00 και δεν ξεκολλάει με τίποτα! Μία ώρα μου έμεινε και αυτή ατελείωτη. Αρχίζω να χασμουριέμαι, να πεινάω και να μην αντέχω άλλο καθισμένη στην μαλακή μου καρέκλα. Δεν μπορώ όμως να κάνω κάτι, πρέπει να συνεχίσω να κάθομαι και να σκαρφίζομαι δουλειές που δεν υπάρχουν μέχρι να έρθει η ώρα της απελευθέρωσης μου. Καμιά φορά ο εργοδότης μου συγκινείται με την απάλευτη βαρεμάρα μου και με διώχνει από μόνος του, αλλά κάτι τέτοιες μέρες που μένει ασυγκίνητος όσο πολύ και να ανοίξω το στόμα μου απ το χασμουρητό τι να κάνω? Υπάρχουν πέντε λόγοι που μπορώ να επικαλεστώ για να βρεθώ μία ώρα νωρίτερα στο ζεστό σπιτάκι μου? Ε, όλο και κάποιος θα υπάρχει, εδώ βρήκαμε για να ξυπνήσουμε να έρθουμε μέχρι εδώ, άρα θα μπορούμε να βρούμε κ κάτι να φύγουμε όπως ήρθαμε!

    Μπορούμε να βάλουμε κάποιο μέλος της οικογένειας μας να τηλεφωνήσει και να πει ότι κλειδώθηκε έξω από το σπίτι. Ωραιότατο αλλά δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για πάνω από δύο φορές τον χρόνο γιατί είναι πολύ πιθανό να φανεί πως είναι δικαιολογία ή ακόμα χειρότερα, να περάσει το μικρό μας αδερφάκι που κλείνετε συνεχώς απ' έξω για ηλίθιο.
    Ραντεβού σε γιατρό! Από τα πιο καλά. Δεν αφήνει περιθώρια δεύτερης σκέψης στον εργοδότη, διευθυντή, προϊστάμενο. Άμα βαριόμαστε και πάρα πολύ του λέμε πως μας τηλεφώνησαν από το ιατρείο να μας ενημερώσουν ότι το ραντεβού με τον γιατρό μεταφέρθηκε μία ώρα νωρίτερα. Προσοχή, αν πηγαίνουμε στους γιατρούς κάθε μήνα μπορεί να μας περάσει για σοβαρά άρρωστους και να μας στείλει μια ώρα αρχύτερα, αν δεν μας στείλει μπορούμε να κανονίζουμε αναρρωτικές και να περνάμε εμείς καλά και εμείς καλύτερα!
    Εδώ δεν χρειαζόμαστε λόγους ούτε εξηγήσεις παρά μόνο το θάρρος και την τόλμη μας. Πάμε ευθαρσώς και του ανακοινώνουμε πως φεύγουμε. Ούτε μα ούτε μου ούτε γιατί. Ένα γεια και η ευχή μας για καλό υπόλοιπο είναι αρκετά. Όλα αυτά βέβαια γίνονται με  γοργούς ρυθμούς για να μην του αφήσουμε χρόνο για ερωτήσεις και αντίδραση. Αυτό βολεύει τις Παρασκευές που μεσολαβεί Σαββατοκύριακο και δεν πρόκειται να γίνει μεγάλο θέμα την επόμενη. Αν πάλι ζητήσει εξηγήσεις αύριο, πείτε του πως τον είχατε ενημερώσει από την προηγούμενη εβδομάδα και πίστε τον πως το ξέχασε και ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΤΕ ΓΙ ΑΥΤΟ!
    Εδώ χρειαζόμαστε oscar ερμηνείας. Αρχίστε το πρωί με έναν απλό πονοκέφαλο και φροντίστε να πάρετε ένα depon μπροστά στα μάτια του. Έλα μου ντε που αυτός ο πονοκέφαλος δεν περνάει με τίποτα. Ενημερώστε τον κατά την διάρκεια της μέρας πως πήρατε άλλο ένα depon αλλά ούτε και μ αυτό βρήκατε ανακούφιση. Λίγο πριν φτάσει η ώρα που θέλετε εσείς να φύγετε, αρχίστε τα μικρά βογγητά και μην ξεχνάτε να μην βγάζετε ποτέ το ένα χέρι απ το κούτελο. Με το άλλο κάντε ότι θέλετε, πάρτε τηλέφωνο, στείλτε φαξ, δακτυλογραφείται. Εάν δεν έχει φιλοτιμηθεί από μόνος του να σας στείλει σπίτι σας βάλτε μπρος τα μεγάλα μέσα, τριγυρίστε σ' όλα τα γραφεία φωνάζοντας δεν μπορώ, δεν μπορώ, δεν μπορώ, ζητήστε να σας ξεματιάσουν και στο τέλος λιποθυμήστε. Αφού ο αναίσθητος σας έφερε μέχρι αυτό το σημείο αντί να σας προτείνει μόνος του να φύγετε, ήρθε η ώρα να τον εκδικηθείτε δηλώνοντας λίγο πριν βγείτε από την εταιρεία, ότι δεν ξέρετε αν θα μπορέσετε να έρθετε και αύριο αν είστε ΤΟΟΟΟΣΟ χάλια. Μην το κάνετε Παρασκευές και Δευτέρες, μην είστε αχάριστοι μετά ή πριν το weekend, κάντε το μεσοβδόμαδα να σπάσει το σερί.
    Την αλήθεια και μόνο την αλήθεια! Του λέτε πως οι δουλειές σας τελείωσαν για σήμερα και του ζητάτε την άδεια αν δεν έχει αντίρρηση να σας επιτρέψει να φύγετε νωρίτερα. Συνοδεύουμε όλη αυτή την πρόταση με κολακείες. Πάσης φύσεως γλειψίματα γίνονται δεκτά. Η ειλικρίνεια δεν έχει μέρα που να μην επιτρέπεται, από Δευτέρα έως Παρασκευή μπορείτε να την επικαλείστε αλλά αυτό δεν σημαίνει πως το αίτημά σας θα γίνετε δεκτό γι αυτό προσοχή στο tip: κολακείες και γλύψιμο όπως είπαμε και άμα έχει κέφια θα είστε σπίτι σας μια ώρα νωρίτερα!

SOS: AΠΑΓΟΡΕΎΕΤΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΆΔΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Η ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΗ ΔΕΝ ΕΝΔΕΙΚΝΗΤΑΙ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΟΣΟ ΤΕΜΠΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΕΡΓΑ. ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΤΕ ΘΑ ΤΟ ΦΑΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΚΙ ΣΑΣ!

2 σχόλια:

  1. Εξαιρετικό το άρθρο σου . Με έκανε και γέλασα να είσαι καλά και καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Του λές επίσης ότι πέρασε πρίν απο ώρα ο Μητσοτάκης έξω απο το σπίτι του κι έπιασε μεγάλη φωτιά.....εντελώς τυχαία!!!!
    Πιστεύω οτι θα φύγει πρίν απο εσένα κιόλας......!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή